Waarom niet uw aanvullend pensioen gebruiken voor de financiering van uw woning?

Zelfstandige of bedrijfsleider? En op zoek naar een interessant alternatief voor de hypothecaire lening van uw nieuwe woning? Waarom niet gebruikmaken van uw aanvullend pensioen om uw privé-vastgoed te financieren? Dat is fiscaal voordelig en op korte en lange termijn financieel meestal de interessantste optie.

Investeren in vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen

U kunt op drie manieren uw aanvullend pensioencontract gebruiken om de aankoop of verbouwing van uw vastgoed te financieren.

  1. Voorschot

U kunt een deel van de opgebouwde reserves in uw VAPZ, POZ (Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen) of IPT (individuele pensioentoezegging) opnemen als voorschot. Uw contract blijft verderlopen en u bouwt ondertussen uw aanvullend pensioen verder op.

Wist u dat?

U kunt op elk moment uw voorschot kosteloos vervroegd terugbetalen. Zo kunt u tegen einddatum opnieuw op uw volledige pensioenkapitaal rekenen!

  1. Hypothecair tweedepijlerkrediet

U kunt ook een hypothecair krediet afsluiten waarbij u het ontleende kredietkapitaal in één keer terugbetaalt met het pensioenkapitaal van uw individuele pensioentoezegging of VAPZ op de contractuele einddatum van de polis.

Tijdens de looptijd van het contract, betaalt u intresten op het ontleende kapitaal. Uw vennootschap, of uzelf, stort ook de fiscaal aftrekbare premies voor uw pensioencontract zodat het pensioenkapitaal daadwerkelijk wordt opgebouwd.

  1. Alternatief voor een schuldsaldoverzekering

U kunt uw tweedepijler-pensioencontract ook in onderpand geven bij de kredietinstelling waar u uw klassiek hypothecair krediet afsluit. Uw contract vormt dan een alternatief voor een schuldsaldoverzekering. Uw contract moet wel een overlijdenskapitaal voorzien dat voldoende hoog is om als waarborg te kunnen dienen.

Investeren in vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen

Graag meer weten over dit alternatief voor de klassieke hypothecaire lening? Uw makelaar vertelt u er graag alles over. Of neem een kijkje op vivium.be en ontdek de voordelen van deze formule.

 

 

www.vivium.be