Alpine is terug van weggeweest, ook in Antwerpen. In de Noorderlaan 89 schittert daar sinds kort namelijk een Alpine Center, net als in Zaventem en Groothertogdom Luxemburg. Het gaat om de uitrol van een nieuw Belux-dealernetwerk die erop gericht is om kenners en nieuwe klanten van het sportwagenmerk opnieuw samen te brengen om zo hun passie voor de historische voertuigen te delen. Een sterke comeback, na 23 jaar afwezigheid.

In maart vorig jaar werd de gelimiteerde Alpine A110 Première Edition gelanceerd. Het was de eerste keer dat het wagenmerk opnieuw kon worden aangekocht, nadat de productie in 1995 werd stopgezet. Kortelings, in maart 2018, volgde dan de lancering van de nieuwe productversies A110 Pure en A110 Légende waardoor Alpine steeds sterkere troeven kan voorleggen aan menig autoliefhebber en –koper.

Om voor de meest complete service te gaan, werden drie Alpine Centers geopend, waaronder eentje in Antwerpen. Die functioneren onafhankelijk van het Renault-dealernetwerk en garanderen de onvervalste klantenervaring die iedereen van Alpine verwacht. Bezoekers worden er onthaald door een Alpine-adviseur die de klant van begin tot einde doorheen het aankooptraject begeleidt. Meer nog, ze delen de passie voor Alpine met de klanten en laten hen de gloriemomenten uit de geschiedenis van het merk (her)ontdekken.

Ook het interieurdesign van de showrooms ademen de kenmerkende Alpine-sfeer uit. Daar wordt gebruik gemaakt van authentieke materialen en zijn de details een knipoog naar Blue Alpine.

Michael van der Sande, voormalig managing director van Alpine: “Het is een fantastisch privilege om een merk dat zoveel passie uitdraagt, opnieuw te lanceren, maar ook een grote verantwoordelijkheid. De passie voor Alpine, zowel binnen de Renault-groep als onder autosportliefhebbers, is enorm. We hebben al langer de ambitie om Alpine terug te brengen en nu is de tijd rijp. Met de nieuwe uitgaven en de Alpine Centers staat het merk weer volledig op de kaart.”

Troeven in de etalage

Toen in maart 2017 de Alpine A110 Première Edition van de band rolde, werd al snel aangevoeld dat het merk nog steeds populair is. De gelimiteerde oplage van 1.955 auto’s is namelijk al even uitverkocht. Genoeg om bij de autobouwer een belletje te doen rinkelen en twee nieuwe versies te ontwikkelen.

ALPINE A110 Pure en ALPINE A110 Légende.

Het Pure-model is de klassieke A110 in zijn meest lichte en bestuurdersgerichte vorm. De wagen is bestemd voor bochtige bergwegen en is door zijn minimalistische, maar hoogwaardige benadering erg gelijkend op de Première Edition.

De Légende-versie voegt meer verfijning toe, en leent zich meer tot dagelijks gebruik of langeafstandsritten. Lederen bekleding en glanzende sierlijsten in koolstofvezel geven een extra toets aan het interieur, net als de zesvoudig verstelbare, lichte Sabelt-zetels.

 

 

Verantwoordelijke : Ben De Bevere – ben.de-bevere@alpineantwerpen.be

Alpine Advisor : Mario Tiné – mario.tine@alpineantwerpen.be

Alpine Centre brengt kenners en nieuwe klanten van het sportwagenmerk opnieuw samen om hun passie voor de historische voertuigen te delen.

+32(0)3 205 99 10

info@alpineantwerpen.be

alpineantwerpen.be/