Geen diploma betekent niet dat de kans op het vinden van werk verloren is. Integendeel, met de individuele beroepsopleiding (IBO) biedt VDAB een maatregel aan die zowel voor werknemer als werkgever voordelig uitdraait.

MyDigi werkt bijvoorbeeld met IBO’ers. Het gaat om werkzoekenden die op de werkvloer tot een volwaardige werknemer worden omgeschoold. Het Antwerpse ICT-bedrijf heeft daarbij het voordeel dat de loonkost lager ligt. Bovendien zorgt het voor tijd en ruimte om nieuwe vaardigheden aan te leren en de nieuwe werkkracht kennis te laten maken met het bedrijf.

“Bij VDAB leggen jaarlijks zo’n 15.000 werkzoekenden een IBO af. 80 procent van hen slaagt met glans en van die groep blijft 90 procent een halfjaar later nog actief binnen het bedrijf. We kunnen dus wel stellen dat de IBO tot één van onze beste opleidingsmaatregelen behoort”, zegt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB Antwerpen.

VDAB helpt alle Vlaamse burgers om zelf hun loopbaan te ontwikkelen. Dat doet de organisatie door een netwerk te creëren en door aan te zetten op het ontplooien van talenten en competenties.

080030700

info@vdab.be

www.vdab.be/