Opleiden is het nieuwe rekruteren: FORTIO lanceert pilootproject ‘onderhouds- en storingstechnieker’

Het tekort heeft aan technische geschoolde medewerkers blijft in verschillende sectoren exponentieel stijgen. FORTIO, de specialist in bedrijfsopleidingen, helpt mee de kloof te dichten en roept het pilootproject ‘Onderhouds- en storingstechnieker’ in het leven. “Opleiden is immers het nieuwe rekruteren. Een stelling die absoluut opgaat voor technische profielen”, zegt FORTIO-opleidingsadviseur Sandra Huysmans. Het bewijs is meteen geleverd. De eerste vijf deelnemers aan het project kregen onmiddellijk een job in het deelnemende bedrijf aangeboden! “Een win-winsituatie.” 

Traject van vier maanden

Het probleem is tweeledig: enerzijds is de vraag naar dergelijke profielen heel groot, anderzijds blijkt er vaak een gebrek aan de juiste vaardigheden. “Volgens ons zijn er heel wat mensen die aanleg en talent voor techniek hebben. Om dat aanwezige talent maximaal te benutten, bieden we met ons pilootproject een evenwichtige combinatie van opleiding en werkplekleren aan. Het traject is gespreid over vier maanden. In plaats van te focussen op een diploma, is het beter om je te richten op de attitude en affiniteit met techniek van de kandidaat. Bovendien krijgen geïnteresseerde bedrijven de kans om kandidaten te interviewen voor ze aan het traject beginnen. Kandidaten kunnen dan weer rekenen op begeleiding van FORTIO-coaches met veel praktijkervaring.”

Tijdswinst

Rabbit, een bedrijf dat ultraverse groente- en pastasalades maakt, is één van de bedrijven die FORTIO inschakelde voor het vinden van een geschikte onderhouds- en storingstechnieker. “Doordat we met verse producten werken, hebben we een korte houdbaarheidsdatum. Dat heeft consequenties voor onze medewerkers: weekendwerk, wisselende uren, technische storingen die à la minute opgelost moeten worden zodat alles perfect gekoeld blijft, … Het is een niet te onderschatten uitdaging”, vertelt Ann Beenaerts, HR-medewerker en opleidingsverantwoordelijke bij Rabbit. “Daarbij kwam nog eens de tijdsdruk. We groeien sterk, waardoor we intern onvoldoende tijd konden vrijmaken om zelf een opleiding te voorzien. De combinatie van opleiding en training die FORTIO aanbiedt, was dus een welgekomen oplossing.” Samen met Greenyard en Avieta bood Rabbit de eerste vijf deelnemers een contract aan.

Totaalpakket

FORTIO biedt bedrijven een totaalpakket aan. “Je leert de kandidaat-medewerker snel kennen en FORTIO scherpt naast de theoretische kennis ook de werkattitude aan. Tegelijk ontfermen wij ons over de praktische invulling van de opleiding, die steeds bij het bedrijf doorgaat. De kandidaat zelf is trouwens ook lovend en geeft aan dat hij blij is met de koppeling tussen het theoretische gedeelte bij FORTIO en de praktische aanvulling in ons bedrijf,” aldus Huysmans

Bedrijven en technici gezocht!

Op zoek naar technisch geschoold personeel? Informeer dan zeker bij FORTIO voor een opleiding onderhouds- en storingstechnieker bij jou in het bedrijf. Door FORTIO in te schakelen, kan je een geïnteresseerde kandidaat met een minimale tijdsinvestering opleiden tot een volwaardige medewerker. Ook voor kandidaat technici geldt deze oproep. Contacteer vandaag nog FORTIO en maak meer kans op een vaste job in een van de deelnemende bedrijven die de opleiding volledig gratis aanbieden.

 

 

FORTIO-bedrijfsopleidingen
Herkenrodestraat 20
3600 Genk (Bokrijk)
T: 089 30 16 65
www.fortio-bedrijfsopleidingen.be