Het horlogehuis Raidillon brengt ‘The new embodiment of time’. In geen tijd wist het zich een benijdenswaardige positie te verwerven op het toneel van de sportieve polshorloges, met puur Belgisch design en subliem Zwitsers binnenwerk in steeds gelimiteerde oplages. Na de opening van een Antwerps filiaal vorig jaar schakelt het bedrijf weer een versnelling hoger door uit te pakken met een gloednieuw en uniek design.
Sinds 2001 sieren de exclusieve Raidillon horloges met flagshipstore in Brussel de pols van vele gentleman (drivers) in binnen- en buitenland. Het beproefd Valjoux 7750 binnenwerk dat zichtbaar is aan de achterzijde kenmerkt de automatisch mechanische horloges. Daar herkent de kenner meteen de rotor in de vorm van een stuurwiel die het gangwerk automatisch aandrijft. “Details zijn hier net zoals in de autosport heel belangrijk”, zegt CEO Fabien de Schaetzen. De naam van het huis verwijst naar de meest mythische bocht van het meest mythische circuit ter wereld: de Raidillon. Een brede, steil oplopende bocht die u plankgas aan meer dan 300 km/u kunt nemen of een uitdaging voor mannen die het hoofd koel weten te houden.
Exclusief 55
Raidillon heeft 288 exclusieve horlogereeksen gelanceerd. Exclusief, want het zijn allemaal limited editions. Elk exemplaar wordt aan de zijkant van de horlogekast gegraveerd met een uniek nummer. Startend vanaf 0 tot en met 55, gezien nummer 13 niet wordt gebruikt omdat ook in de autosport dit ongeluk brengt. Het getal 55 verwijst naar het maximum aantal toegelaten wagens op een circuit en naar 1955 of het jaar waarin het Belgische nationale team voor de autosport opgericht is. Op elke wijzerplaat neemt de 55ste minuut dan ook een prominente plaats in.
Lancering Curve collection
Chronograaf Curve is de jongste boreling van Raidillon en is van de hand van ontwerper Axel Enthoven. De unieke contouren van de horlogekast zijn een ware eyecathcer, net zoals de drukknoppen aan de zijkant die geplaatst zijn op een recht vlak. “Het is gemakkelijk herkenbaar door de uitgesproken asymmetrie en onregelmatigheid in de vorm. Een unieke, pure en eerlijke collectie die de mannelijke vorm behoudt en geïnspireerd is vanuit de Gentleman driver. ”, luidt het bij artistiek directeur Axel Enthoven.
Accessoires
De positionering van Raidillon is duidelijk. “Wij willen producten op de markt brengen die allesbehalve bling-bling zijn, maar des te eleganter en zeer discreet en waar het kan ook nog innoverend. Geen gadgets, maar degelijke, tijdloze objecten met een grote functionaliteit en elegant van lijn plus een discrete verwijzing naar de autosport”, verduidelijkt het huis. Zo is er de collectie van lederen accessoires bestaande uit sleutelhangers, handschoenen, dopp kit en hand- en aktetassen. De City Briefcase en de Gentlemans briefcase bestaan uit generfd Italiaans kalfsleer uit Firenze. Het is de perfecte brede aktetas waarin de bezige Gentleman zowel zijn laptop, documenten, schrijfgerei als gsm kwijt kan. Een verkleinde versie van het stuurwiel siert het einde van de rits, de 55 werd op de buitenzijde in diepdruk vereeuwigd. De sleutelhanger in hetzelfde kalfsleer met contrasterend stiksel en een ingebouwd technisch snufje dat toelaat de sleutels voor dagelijks gebruik gescheiden te houden van de overige. Wat de toekomst nog brengt? “Een nieuwe horlogelijn, een reeks van sjaals die de cabriorijder met enthousiasme zal verwelkomen, een interieur designstuk voor elke autoliefhebber en verschillende reistassen – in de breedste zin van het woord. Ideaal voor de Gentleman on the move”, besluit Fabien de Schaetzen.
Raidillon
Komedieplaats 5, 2000 Antwerpen
Tel. 03 430 60 90
Koninginnegalerij 18, 1000 Brussel
Tel. 02 387 48 70
www.raidillon.com