Marta ook genomineerd voor OVAM Ecodesign Award

marta-bisMarta is ook door en door Antwerps en bestaat nu anderhalf jaar. De idee is simpel: een boerenmarkt waar verse producten geteeld door locale boeren en tuinders worden aangeboden. En je kan ter plekke proeven hoe ze smaken want Marta zorgt er ook voor dat de producten ook op de markt worden bereid.

En “locaal” kan je vrij letterlijk nemen. Alles wat je op marta vindt, is in een straal van 50 km van Antwerpen geteeld. Goed dus voor je ecologische voetafdruk en ook goed voor de Belgische boeren, die je ermee steunt. Bovendien wordt de kwaliteit van de groenten en het fruit gegarandeerd. Want door de korte vervoersafstanden zijn de producten vers.

Marta garandeert ook dat er geen  synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest worden gebruikt.

Je kan dus ook ter plekke de kwaliteit van de producten proeven. Op de marktdag kan je ’s ochtends al aanschuiven voor een ontbijt. MARTA roert ook zelf graag in de potten: je kan de dag starten met een stevig ontbijt. Wat op het eind van de dag niet is verkocht wordt door enkele koks verwerkt tot een diner.   Op die manier zijn de deelnemende boeren verzekerd van hun afzet.

Wil u zelf eens een kijkje nemen?

Dat kan elke eerste zaterdag van de maand tussen 9:00 – 17:00
Kattendijkdok – Oostkaai, Antwerpen


(zie hier voor routebeschrijving https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/born-in-antwerp/praktisch-6)