Sirvo vindt partners voor uitbouw zorgdigitalisering

zorgSirvo, een softwarebedrijf gespecialiseerd in digitalisering van de zorgsector,  gaat samenwerken met het audiovisuele bedrijf PFL uit Lille en de Van Roey ICT Group uit Turnhout. Sirvo digitaliseert de administratie van voorzieningen voor mensen met een beperking. De start up uit Antwerpen streeft met deze samenwerking  naar schaalvergroting en verdere groei.

Raf Van Den Plas, oprichter en manager Sirvo: “Met Pat Van Roey, General Manager van de Van Roey ICT Group en Dominic De Gruyter, zaakvoerder van PFL, hebben we twee gedreven zakenmannen gevonden die niet alleen hun middelen, maar ook hun expertise voor Sirvo willen inzetten.

Sirvo ontwerpt systemen die de adminstratieve taken van de medewerkers van zorginstellingen zoveel mogelijk uit handen neemt  zodat die meer tijd hebben voor hun cliënten. “Die werken nu nog met systemen uit de jaren ’80 en ’90 en de informatie zit heel verspreid”, vertelt Raf Van Den Plas. “We luisteren heel goed naar hun noden en integreren die binnen één oplossing”.

“We zijn momenteel bezig met de implementatie bij een aantal instellingen. Dat vraagt enige tijd en tegen februari willen we live gaan”, aldus de manager.

Het softwarepakket digitaliseert de versnipperde informatie in de voorzieningen en maakt ze op het juiste moment, voor de juiste persoon toegankelijk: het cliëntendossier, maar ook berichten, agenda’s, taken, handelingsplannen, rapporten.

VanRoey.be is een  ICT- onderneming, met vestigingen in Turnhout, Geel,  Mechelen en Antwerpen.  PFL uit Lille zorgt voor de audiovisuele ondersteuning van events, congressen, festivals, en  maakt opleidingsfilms en bedrijfsfilms.