Het Havenhuis heeft zondag zijn 10.000ste bezoeker verwelkomd. Het gaat om Chris Wynant (59) uit Brugge die van havenschepen Marc Van Peel een ruiker bloemen en een ‘havenmand’ kreeg overhandigd. In de mand o.m. een boek over het Havenhuis en een fles champagne.

De gefêteerde bezoeker uit Brugge was onder de indruk van het gebouw: “Reeds bij de opening wou ik het gebouw bezoeken, maar toen waren de rondleidingen al volgeboekt”, zegt Wynant. “Het mooiste aan het project vind ik dat het nieuwe deel slechts op een paar steunpilaren rust. Ook de lichtinval en het uitzicht vanuit het nieuwe gebouw is fantastisch”, vervolgt Wynant.

Het Havenhuis is een ontwerp van de Britse architecte van Iraaakse afkomst Zaha Hadid. Het ontwerp in de vorm van de romp van een schip is nu al iconisch te noemen. De aanvragen om het gebouw te bezoeken of om er een evenement te organiseren stromen toe. Samen met Visit Antwerpen is er een rondleiding in het gebouw uitgestippeld die erg veel aantrek heeft.

Het Havenbedrijf wil met zijn nieuwe hoofdzetel een ontmoetingsplaats creëren voor de vele lokale en internationale contacten van de havengemeenschap.