Deurne – EuroPilot Center, met hoofdkantoor op de luchthaven van Antwerpen, viert dit jaar haar tiende verjaardag. Dit Belgisch bedrijf is in een mum van tijd uitgegroeid tot een internationale marktleider en inmiddels gevestigde kwaliteitswaarde in het luchtvaartlandschap.

Thomas Peeters, marketingmanager: “The sky is the limit and we have only just started.”

Twee vestigingen: Antwerpen en Californië

EuroPilot Center werd opgericht in 2007 door lijnpiloot Kay Vereeken en juriste Leen Vandendriessche. Innoverende trainingstechnieken, een state-of- the art vloot, in-house ontwikkeld lesmateriaal en een uiterst skilled team aan vluchtinstructeurs vormen de hoofdingrediënten van EPC’s succesverhaal. “De Personal Training In Style vormt reeds tien jaar ons handelsmerk en de sleutel tot een kwalitatieve opleiding”, zegt ceo Kay Vereeken.
Naast de campus op de luchthaven van Antwerpen heeft EPC eveneens een vestiging in Zuid- Californië. SoCal Pilot Center is gelegen in de Coachella Valley nabij Palm Springs.
 Beide campussen zijn uitgerust met gloednieuwe faciliteiten, glass-cockpit vloot en digitale leerplatformen. Deze infrastructuur zorgt voor een optimale interactie tussen studenten en het team van full-time instructeurs.

Verschillen met de traditionele Bachelor Luchtvaart

De traditionele ‘Bachelor Luchtvaart’ focust louter en alleen op theoretische aspecten van het vliegen en niet op de praktijk. Wie het diploma behaalt en in de cockpit wenst te belanden, dient nog de gehele praktijkopleiding te volgen. Bij EuroPilot Center worden praktijk en theorie vanaf dag één gecombineerd. Deze integratie garandeert een optimale efficiëntie doorheen de opleiding en zorgt ervoor dat de afgestudeerden in slechts 18 tot 22 maanden hun weg vinden naar de cockpit. Gezien het actuele tekort aan lijnpiloten kan EuroPilot Center hierdoor bijzonder snel op de toenemende marktvraag inspelen.

Strenge selectievoorwaarden

Enkel de allerbeste kandidaten kunnen de opleiding aanvatten. EPC past een zeer strenge selectie toe. Het Airline Career Program is geschikt voor kandidaten van 18 t.e.m 30 jaar. De voltijdse opleiding tot lijnpiloot duurt 18 tot 22 maanden, waarna de kandidaat afstudeert met een EASA-licentie en ruim 20% meer ervaring in vergelijking met klassieke opleidingsinstanties.
Een deeltijdse variant is eveneens beschikbaar en specifiek bedoeld voor studenten die de opleiding wensen te combineren met een job of andere studie. De doorlooptijd van dit traject bedraagt 22 tot 36 maanden.

Kostenplaatje

De totale kostprijs van het voltijds programma bedraagt 95.000€, exclusief additionele kosten zoals pilot supplies, uniform, examengeld, enz. De effectieve opleidingskosten worden gefactureerd in functie van de trainingsprogressie en over de gehele duur van de opleiding gespreid. Dit is een correcte en transparant manier in tegenstelling tot het forfaitaire schijvensysteem dat andere organisaties hanteren.

It all starts with a dream…

Naast de opleiding tot lijnpiloot biedt EPC meerdere modulaire opleidingen aan voor niet-beroepspiloten: privaat piloot, instrumentvliegen (PBN), multi-engine ratings en conversieprogramma’s. Wie wenst te proeven van ‘het vliegen’, kan een Be-The-Pilot sessie boeken waar je gedurende een halfuur durende vlucht als aspirant achter het stuur zelf de vrijheid van het vliegen kunt ervaren onder begeleiding van een instructeur.