10 jaar Sportoase

sportoaseFeest in de onderscheiden vestigingen van Sportoase. Het bedrijf viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Sinds de opening van Elshout in Brasschaat zijn nog zeven andere sportcentra gebouwd. Vandaag zijn er nog vier bijkomende complexen in aanbouw.

Sportoase is een zogenaamde PPS-onderneming. PPS staat voor Privaat-Publieke Samenwerking. Het gaat erom dat de overheid in samenwerking met de privé-partners sportcentra exploiteert.

De eerste bouwstenen voor Sportoase werden gelegd door de Groep Van Roey en Cofely GDF-Suez. Het bedrijf wil sportclubs en verenigingen bijeenbrengen in een multidisciplinaire aanpak op maat van de familie. Vandaag maken zo’n 1,5 miljoen bezoekers gebruik van de infrastructuur die Sportoase hen biedt. Van zwembaden-fitnessruimtes tot vergaderzalen en ontspanningsgelegenheden. Het PPS-initiatief stelt vandaag liefst 300 mensen tewerk.

Sportoase biedt overigens ook bedrijven speciale formules aan om er aan bedrijfssport te doen. Ondernemingen als KBC, Axa, PSA, SKF e.a. hebben daar enthousiast op ingetekend.

De infrastructuur van Sportoase wordt overigens beveiligd door installaties van Sterkens Security.