ANTWERPEN – De komende weken zal het Agentschap Wegen en Verkeer de wegmarkeringen van de Antwerpse ring (R1) volledig vernieuwen langs de kant richting Nederland. De werken worden gespreid over 11 nachten. Ook de tunnels worden in juni onder handen genomen. Het geheel brengt lichte hinder voor het verkeer met zich mee.

Tussen de Kennedytunnel en het viaduct ter hoogte van Merksem krijgt de witte belijning op het wegdek van de R1 een nieuwe laag verf. Tijdens de nachten van 28, 29 en 30 mei worden er voornamelijk reinigingswerken uitgevoerd. De tweede fase start woensdagnacht 6 juni en duurt 8 weeknachten. Dan worden de nieuwe markeringen op de R1 aangebracht. Dit gebeurt met een mobiele werf om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden.

“In de eerste fase is de rechtse rijstrook over de hele afstand tussen de Kennedytunnel en het viaduct van Merksem afgesloten. Tijdens de tweede fase worden er telkens twee tot drie rijstroken ter hoogte van de werfzone ingenomen”, klinkt het bij AWV. “Dit betekent dat alle verkeer wel mogelijk blijft op de ring. Ook alle op- en afritten blijven open, al zal het verkeer er soms over de pechstrook moeten rijden.”

De werken vinden steeds tussen 21.00 uur en 05.00 uur plaats.

Tunnelwerken

In juni voert het AWV ook onderhoudswerken aan enkele tunnels uit. Zo worden de wanden gereinigd, de kolken geruimd en de verlichting gecontroleerd. De werken vinden ’s nachts plaats. Het verkeer wordt dan via een andere tunnelkoker of bovengronds omgeleid. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Op 4 en 5 juni wordt de Kennedytunnel aangepakt. De twee dagen nadien volgt de Craeybeckxtunnel. Op 11 en 12 juni vinden er werken plaats in de Frans Tijsmanstunnel, op 13 en 14 juni in de Beverentunnel, op 18 en 19 juni in de Krijgsbaantunnel en tot slot op 27 en 28 juni in de Waaslandtunnel.

Voor een volledig overzicht en de voorziene omleidingen kan u terecht op de website van AWV.