Antwerpen – Op zondag 4 februari wordt voor de 17de keer Antwerp Diner georganiseerd. Er is voor een nieuwe locatie gekozen: het hoofdkwartier van J&M Catering in Schelle. De Antwerpse chefs zamelen met hun topgerechten geld in voor aids- en HIV-onderzoek en preventie.

Koken voor het goede doel

Antwerp Diner vzw zamelt fondsen in voor onderzoek en preventie van aids en HIV en ondersteunt initiatieven die deze problematiek bespreekbaar maken. De gasten worden getrakteerd op een uitgebreid diner verzorgd door topchefs die worden ondersteund door leerlingen van het PIVA. De opbrengst van het benefietevenement is integraal bestemd voor SENSOA, Het Instituut voor Tropische geneeskunde en Tomorrow4isibani. De vorige editie van Antwerp Diner bracht 77.000 euro op.

Indrukwekkend culinair talent

Na enkele edities in de Zuiderkroon verhuist het event dit jaar naar het hoofdkwartier van J&M Catering, de vroegere bonbon Napoleon fabriek, in Schelle. Een prachtige locatie met industriële look & feel.
Onder andere Vadim Vesters en Matthias Jacobs van Black Smoke en Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop staan achter het fornuis. Ook terug te vinden in de keuken zijn: Francesco de Candia van Francesco & Julia, Bert Jan Michielsen van The Butchers Son, Olivier De Vinck van Kommilfoo, Dennis Broeckx van Epicerie du Cirque, Ingrid Neven van Pazzo, Luc Godon en Mark Greveling van PIVA, Marcus Verret van M&M Culinaria, Gerard Spuessens en andere topchefs.

Antwerp Dinner Tombola

Een ander hoogtepunt van de avond is de Antwerp Diner Tombola, onder het toeziend oog van een gerechtsdeurwaarder, waarbij elk lot recht geeft op  een waardevolle prijs. De hoofdprijs is een verre reis naar een exotische bestemming.
Voor de veiling schenkt WM Gallery schenkt een exclusief werk van Delphine Boël aan Antwerp Diner. Het werk in Chinese inkt op handgeschept papier met de tekst ‘Love Always Wins’ werd speciaal gemaakt voor Antwerp Diner. Het draait rond de liefde: hoe wreed de wereld ook kan zijn, liefde overwint altijd. Vorig jaar schonk WM Gallery ook al een kunstwerk aan Antwerp Diner. Dat bracht toen 7.300 euro op.