Om die bijzondere verjaardag te vieren organiseren zaakvoerders Björn en Johan Monard een eindejaarstasting met hun twee wijnhandels: op maandag 27 november in Antwerpen en het weekend hieraan voorafgaand in Sint-Truiden.  

Speciale verjaardagscuvée

Björn en Johan Monard nodigen 20 wereldvermaarde wijndomeinen uit die al van bij de start in 1997 geloofden in hun project. Samen maakten ze 20 unieke verjaardagswijnen die ze introduceren in hun entrepot in Sint-Truiden én in Amuz in Antwerpen. Daarnaast stellen professionele wijnconsulenten nog meer dan 400 proefklare wereldwijnen voor.

De twee broers werkten samen met volgende domeinen: Clos des Fous, Laibach, Frankland Estate, Pegasus Bay, Poggiotondo, Weingut Alzinger, Weingut Winter, Antiyal, Rolf Binder, Seresin Estate, Aalto, Vie di Romans, Weingut Velich, Porto Van Zeller, Tomero, Leeuwin Estate, Neudorf, Juan Gil (Gil Family Estates), Weingut Nigl, Weingut Angerhof Tschida.

Het wijndegustatie event op maandag 27 november vindt plaats van 15u to 21u in Amuz in de Kammenstraat, op wandelafstand van de wijnhandel in de Volksstraat.

Als kers op de verjaardagstaart openen de gebroeders Monard tijdens het degustatieweekend ook officieel hun entrepot in Brustem bij Sint-Truiden dat zij hebben verdubbeld in capaciteit.

18 wijnlanden en 800 exclusieve referenties

ad Bibendum – vrij vertaald ‘Laat ons drinken’ werd in 1997 opgericht. Van bij het begin speuren Bjorn en Johan wereldwijd naar wijnmakers die, door hun nooit aflatende inzet, wijnen met karakter, spanning en emotie produceren. Diezelfde passie delen de zaakvoerders maar wat graag met  hun klanten. Wijn staat nu eenmaal voor beleving, genot en plezier.

Vandaag heeft de wijnhandel een wereldwijd assortiment van 800 referenties opgebouwd met wijnen uit 18 landen; van Latijns-Amerika tot Oostenrijk, van Australië en Nieuw-Zeeland tot Portugal, van Zuid-Afrika tot Spanje.