Antwerp. Powered By Creatives zet met de campagne Award Winning Designers 24 creatieve professionals uit de provincie Antwerpen in de schijnwerpers. 24 videoportretten zullen van 25 april tot 17 oktober circuleren op sociale media.

Caroline Bastiaens, Antwerps schepen voor economie: “2017 was een heel goed jaar voor de Antwerpse creatieve economie. De stad is er trots op dat ze 24 creatieve talenten uit de regio mag eren als Award Winning Designers met dit unieke concept. Ook in de toekomst blijven we creatieve ondernemers in onze stad ondersteunen.”

Een-minuut-portret

De Award Winning Designers wonnen in 2017 prijzen in categorieën als productontwikkeling, grafische vormgeving, fotografie, media, architectuur en service design. Het gaat onder meer om de Magnum Photography Award, Henry van de Velde Awards, Red Dot Awards, German Design Award, OVAM Ecodesign Award, James Dyson Award,…
Van elk talent werd door het productiehuis De Machine een portret van één minuut gemaakt. Op 25 april om 19u in de Antwerpse Cinema Zuid gaan die in première. Sarah Vandeursen, gekend van ‘Kenji Minogue’ en ‘De Ideale Wereld’ zal met de 24 creatievelingen in gesprek gaan en ervoor zorgen dat het een boeiende avond wordt. Registreren voor het event kan hier.

Campagne maakt drijvende krachten achter de creatieve economie zichtbaar

“Een derde van de totale toegevoegde waarde en werkgelegenheid in de creatieve industrie in Vlaanderen wordt gerealiseerd in de provincie Antwerpen”, vertelt Ludwig Caluwé, gedeputeerde provincie Antwerpen voor economie & innovatie en voorzitter POM Antwerpen. “Voor ons is de creatieve industrie dan ook absoluut een speerpuntsector. In tal van traditionele sectoren ontstaat innovatie immers vaak uit een cross-over met de creatieve economie.”
De campagne geeft het brede publiek de kans om de vaak onbekende ontwerper achter het product, de bedenker van de campagne en de maker van het beeld te leren kennen. Vanaf 25 april zullen de drijvende krachten achter de creatieve economie zichtbaar gemaakt worden op de
website www.awardwinningdesigners.be. De trailer staat nu al online.