25.000 cursisten passeerden via Portilog

schepenTijdens het klantenevent van vandaag geeft Portilog, het opleidingscentrum voor de haven en logistieke sector, het startsein voor het cursusjaar 2016-2017. Het aanbod omvat tal van nieuwe of herwerkte topics in de domeinen scheepvaart, expeditie, douane en logistiek. Het jaar krijgt een feestelijk tintje, want Portilog bestaat 10 jaar.

In 1950 werd BIHB opgericht. Van oudsher ingebed in de Antwerpse havengemeenschap, houdt de organisatie de vinger aan de pols bij expediteurs, scheepvaartagenten, rederijkantoren, terminaloperatoren, naties en logistieke spelers. In 2006 werd BIHB omgevormd tot Portilog. De organisatie wordt vandaag aangestuurd door voorzitter Geert De Wilde. Met een aanbod van meer gespecialiseerde, innovatieve en praktijkgerichte opleidingen kon nog beter worden ingespeeld op de opleidingsbehoeften van de sector in een moderne HR-context.

De afgelopen 10 jaar noteerde Portilog meer dan 24.000 inschrijvingen voor de jaarlijks ca. 150 opleidingen, georganiseerd in open aanbod of inhouse bij een bedrijf.

Voor meer specifieke expertise slaat Portilog de handen in mekaar met externe partners. Via de gezamenlijke opleidingstrajecten met Randstad worden knelpuntberoepen in de haven van Antwerpen ingevuld. Zo werden de afgelopen 9 jaar 540 mensen zonder voorkennis opgeleid tot logistiek bediende. Een recente bevraging door Randstad toont aan dat meer dan 70% van de cursisten in de sector aan de slag is gegaan en 60% nog steeds in de sector actief is.

Door samenwerkingsverbanden te sluiten met Karel de Grote Hogeschool, de verladersorganisatie O.T.M., de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB), VdP Trainings & consultancy, VOKA Antwerpen-Waasland wordt het aanbod wederzijds aangevuld.

Portilog gelooft in levenslang leren en heeft zich samen met het Vlaamse opleidingsbedrijf SBM (Skills voor Bedrijf en Medewerkers), achter het project ‘Iedereen LEERT!’ geschaard. Het is een uniek opleidingsnetwerk dat bestaat uit regionale clusters van bedrijven die samen zeer diverse opleidingen, voor professionele of persoonlijke ontwikkeling, aan hun medewerkers aanbieden.