Na de editie 2016 maakt Antwerpen zich op voor een nieuwe Antwerp City Drops. Het gratis, urban stadsfestival vol sport, lifestyle en cultuur in de binnenstad vindt plaats in het weekend van 23 en 24 september. De hele stad wordt omgetoverd tot urban scene, met een mix van laagdrempelige initiaties, demonstraties en evenementen. Op verschillende locaties in de stad laten skaters, slackliners, graffiti-artiesten, bmx’ers enz het beste van zichzelf zien. Op verschillende locaties in de binnenstad zullen sport, lifestyle en culturele activiteiten te beleven vallen en kunnen bezoekers zich vergapen aan de prestaties van topsporters.

Naar aanloop van het festival vinden er sinds mei in de hele stad zo’n zestig verschillende initiaties en demonstraties en activiteiten plaats. Op die manier kan je kennismaken met ‘urban’ sporten en ontdek je de stad op een niet-alledaagse manier.

Focus op skateboard, BMX, basket en dance
Tijdens deze editie ligt de focus op skateboard, BMX, basket en dance, maar evengoed op urban lifestyle en cultuur. Antwerpen heeft dan ook de ambitie om te groeien tot ‘urban stad’ van de Benelux.

Van de Grote Markt tot aan Park Spoor Noord
Bezoekers kunnen enkele topsporters aan het werk zien op verschillende locaties: de Grote Markt, Steenplein, Jordaenskaai, Groenplaats, Park Spoor Noord, Vrijdagmarkt en Sint-Jansvliet. Op de Grote Markt vindt de World Cup Bike Trial plaats, met onder andere Belgische trots Kenny Belaey.

Kenny Belaey, nationale trots en negenvoudig wereldkampioen Trialbike: “Vorig jaar was echt de max. Heel het weekend lang hing er een fijne sfeer in de stad en mensen kwamen kennis maken met onze sport. Trialbiken in een stedelijke omgeving, met het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal op de achtergrond, het is eens wat anders.”

Wie wil, kan ook zélf stoere kunstjes uithalen tijdens de vele workshops. En tussen al het sporten door, kunnen bezoekers rustig kuieren op de cultuurmarkt of de honger stillen bij de verschillende foodtrucks.

Nightlife meets sports
Zowel overdag als ’s nachts zijn er tal van ‘things to do’. Terwijl topsporters overdag de meest halsbrekende tricks uithalen, kan je zowel op vrijdagavond, zaterdagavond én maandagavond je uitleven op de beats van hippe dj’s in Antwerpse clubs.