Het Antwerpse ICT-bedrijf 3D-ICT heeft grote ambities. Het jaar 2016 kon al worden afgesloten met een groei van 25%, en op dat elan is verder gebouwd in de eerste helft van 2017.

De omzet is tijdens de eerste jaarhelft gestegen met 10% in vergelijking met vorig jaar. Het management laat in een persbericht weten er alle vertrouwen in te hebben dat de trend zich ook in de tweede jaarhelft zal doorzetten.

Ontstaansgeschiedenis

3D-ICT specialiseert zich  in consultancy, managed services/staffing en cloud computing. Het bedrijf is ontstaan uit het vroegere Orqua, dat door David Van Waesberghe werd opgericht 1998. Toen het in 2006 werd verkocht aan een Nederlandse holding telde het 350 werknemers. In 2008 werd 3D-ICT opgericht, “aanvankelijk als een vriendenclubje” zeggen de managers. Maar er werd snel omgeschakeld naar een groeibedrijf. Een groot aantal processen werd geformaliseerd en een formeel management werd aangesteld.

“Onze klanten kiezen voor ons bedrijf omdat ze graag samenwerken met een betrouwbare partner die ervoor zorgt dat er beter en sneller successen worden geboekt” luidt het in de bedrijfsmededeling. Het bedrijf wil evolueren naar een ‘sole provider model’, waarbij niet alleen ICT maar een volledig dienstenpakket wordt aangeboden. Dit is mogelijk aangezien 3D-ICT naast consultancy ook een divisie heeft voor outsourcing en zelfs permanent recruitment. “3D-ICT is een ‘one stop shop’ : If it is ICT, we cover it!” luidt de boodschap.

Actief op zoek naar overnames

3D-ICT is een puur Belgisch bedrijf met een lange termijnvisie dat als doel heeft nummer 1 van België te worden. Er wordt uitgekeken naar overnamemogelijkheden. “Tot op heden heeft nog geen enkel bedrijf aan onze kwaliteitseisen kunnen voldoen” zegt het management. “Een overname moet een meerwaarde bieden voor ons bedrijf en onze klanten. Zelf worden we wekelijks gecontacteerd met de vraag of 3D-ICT te koop staat maar dit is niet aan de orde, integendeel!”

Het bedrijf belooft alvast verrassend nieuws tegen het jaareinde.