Antwerpen – Tot 31 maart tref je op de tweede verdieping in Shopping Stadsfeestzaal op de Meir het verrassend ambachtelijk shopping aanbod van ‘de Nieuwe Natie’. Een uitgelezen kans voor de 17 geselecteerde deelnemers, die een eigen zaak willen beginnen en hun winkelconcept tijdelijk kunnen uittesten op een toplocatie in hartje Antwerpen.

Het ondernemerscollectief van De Nieuwe Natie wordt gecoacht in alle opzichten

Zaterdag 28 oktober startten de 17 deelnemers van ‘de Nieuwe Natie’ aan hun ondernemingsavontuur, onder professionele begeleiding van ervaren ondernemers, coaches en social media-experten. Tijdens dit tijdelijke shoppingproject van stad Antwerpen in samenwerking met Shopping Stadsfeestzaal wisselen de deelnemers elkaar af en verblijven ze minstens twee maanden in een van de acht creatieve units – net als de inrichting van het winkelpand een realisatie van maatwerkbedrijf Levanto. Het aanbod verandert regelmatig, zodat bezoekers er steeds nieuwe originele cadeaus of producten kunnen ontdekken.

Het ondernemerscollectief van ‘de Nieuwe Natie’ is een bonte verzameling van startende creatieve ondernemers geworden. “We zijn gestart met een individueel begeleidingstraject voor alle ondernemers waarbij we hun businessplan onder de loep namen en het financiële luik, de communicatieaanpak en de winkelinrichting op punt hebben gesteld. In een latere fase worden er extra opleidingen aangeboden. Daarnaast werken we met de deelnemers een plan uit om samen de Nieuwe Natie op de kaart te zetten, onder meer door de organisatie van verschillende evenementen en via social media. Wie onderneemt in de Nieuwe Natie, staat er niet alleen voor”, aldus coach Karl Magnus van Proef.

Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme: “Wat ‘de Nieuwe Natie’ onderscheidt van andere initiatieven, is niet alleen de sterke mix aan creativiteit, maar ook het professionele ondersteuningstraject waarop de ondernemers kunnen rekenen tijdens hun deelname. Als stad die gezond ondernemerschap promoot, willen we deze ondernemers de tools aanreiken om na dit avontuur een volwaardige zaak in Antwerpen te starten.”

Wie de 17 ondernemers van ‘de Nieuwe Natie’ zijn alsook de openingsuren, vind je hier en kan je volgen via #deNieuweNatie op Instagram en Facebook.