ZWIJNDRECHT – Amerikaans technologiebedrijf 3M heeft ruim 4 miljoen euro geïnvesteerd in het Customer Technical Center (CTC). Dat werd aan de Canadastraat in Zwijndrecht in het bijzijn van Vlaams minister Philippe Muyters geopend. Dat gebeurde met een wereldrecordpoging Full Body Car Wrap plaats. Een zwarte Tesla werd in 37 minuten en 39 seconden (bijna 2 minuten minder dan het vorige record) volledig bestickerd tot een wit exemplaar.

Bedrijven en organisaties kunnen in het multifunctionele expertisecentrum training volgen en samen met de experten van 3M oplossingen vinden voor zaken die zij in hun dagelijkse werkprocessen tegenkomen. Dat kan lopen van persoonlijke veiligheid en valbescherming, tot autoschadeherstel en car wrapping, naar alles wat te maken heeft met verbinden en afwerken, schuren en polijsten van materialen.

Marina Fernhout, directeur van 3M Benelux: “Wij ondersteunen al jaren het STEM-onderwijs in de regio. Via het nieuwe CTC kunnen we ook praktisch laten zien wat 3M als innovatief bedrijf te bieden heeft om onze klanten succesvoller te maken”.

De veelheid van toepassingsgebieden, waarvoor meer dan 50 verschillende trainingen worden gegeven plus het feit dat er ook daadwerkelijk aan ontwikkeling wordt gedaan, maakt dit centrum uniek. Naast trainingen volgen, kan met technische experten van 3M worden gewerkt aan product- en procesinnovatie.

Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport: “Het is zo belangrijk dat mensen én bedrijven proactief nadenken over welke competenties ze morgen zullen nodig hebben. Zoals ik het zie, stopt onze leerplicht niet op 18 jaar, maar loopt ze tot het einde van onze loopbaan, op 67 jaar. 3M beseft dit ten volle en neemt zelf verantwoordelijkheid om werknemers en klanten op te leiden in dit innovatieve expertisecentrum, dat kan ik alleen maar toejuichen.”

Het centrum wordt ook gebruikt voor training van het eigen personeel uit de naastgelegen fabrieken. Intussen zijn er meer dan 100 trainingen gepland en gegeven, waarmee enkele honderden mensen werden gecertificeerd. In het Customer Technical Center werken zo’n tien personen.