41 winkels van Charles Vögele NV staan te koop

charlest1Begin juni werd bekend gemaakt dat het van oorsprong Zwitsers bedrijf Charles Vögele beslist heeft haar activiteiten in België stop te zetten. De kledingketen NV Charles Vögele is sedert 1999 in ons land actief via 41 filialen en heeft 217 medewerkers in dienst.

De NV Charles Vögele heeft op 5 juli 2016 een beroep gedaan op de toepassing van de wet betreffende de continuïteit van ondernemingen (WCO). De Rechtbank van Koophandel heeft twee gerechtsmandatarissen aangeduid, meester Peter Verstraeten en meester Deborah Dobson. Zij hebben de opdracht de markt te onderzoeken en in het belang van de werknemers en schuldeisers een koper of kopers te vinden voor de 41 winkels tegen een zo gunstig mogelijke prijs en voorwaarden. Voor de praktische organisatie van deze opdracht worden de gerechtsmandatarissen bijgestaan door makelaar Moyersoen uit Aartselaar.

De Belgische activiteiten van Charles Vögele hebben nooit operationele winst kunnen maken, aldus het bedrijf. Daarnaast speelden de moeilijke economische omstandigheden, de complexiteit van de Belgische markt en een negatief consumentensentiment een belangrijke rol in de beslissing tot stopzetting.
In 2011 startte Charles Vögele in België een strategisch programma om de resultaten structureel te verbeteren. Verlieslatende winkels gingen dicht, diverse wijzigingen in het management werden doorgevoerd en een nieuwe hoofdzetel geopend in Merksem. De situatie verbeterde volgens het bedrijf wel, maar niet voldoende om winst te draaien.

Voorlopig worden alle activiteiten van de kledingketen voortgezet. Midden augustus zal de herfst-wintercollectie nog aangeboden worden.

Makelaar Moyersoen organiseert een gesloten bieding die rond eind augustus afgesloten zal worden. Er worden 41 winkels beschikbaar gesteld, d.w.z. dat elke winkel afzonderlijk te koop wordt aangeboden. Kandidaten moeten zich via de website van Moyersoen registreren en vervolgens een bod doen via deze site. Contactpersoon is Jeroen De Ryck.