43 nieuwe IT-professionals aan het werk bij RealDolmen

marcdekeersmaeckerRealDolmen slaagt er maar niet in om uit het dal te geraken. Tijdens het eerste kwartaal van het nieuw ingezette boekjaar 2015/2016 is de omzet opnieuw met 4,4% gedaald tot 51,1 miljoen euro. Deze week gaan wél  43 pas afgestudeerden IT’ers aan de slag bij het bedrijf.

RealDolmen is een onafhankelijke leverancier van single source ICT-oplossingen en een kennisbedrijf. De onderneming is opgebouwd uit het noodlijdende Real Software (Kontich) van enkele jaern geleden en de ICT-dochter van Colruyt, Dolmen (Halle). De operatie lijkt bepaald moeizaam te verlopen. Het management onder Marc De Keersmaecker behoudt evenwel het vertrouwen in de toekomst.  Ondanks de aanhoudende druk op de commerciële marges.

“De omzet van onze infrastructure products houdt stand”, zegt Marc De Keersmaecker. “De verkoop van datacenterproducten daalt als gevolg van de evolutie naar de cloud maar die daling wordt dan weer gecompenseerd door een stijging van de verkoop in werkplekproducten en een grotere volumeverkoop.”

“De groei in application services wordt verder gezet. De ombouw van de infrastructure services business verloopt trager dan gepland. In business solutions gaan we selectiever tewerk om de marges te verbeteren maar een en ander heeft dan weer een negatieve impact op de omzet.”

RealDolmen heeft zijn vooruitzichten voor het lopende jaar dan ook voorzichtig negatief bijgesteld. “In vergelijking met een sterk vorig boekjaar zal onze omzet dalen. Door de competitieve druk zullen de marges eveneens verminderen”

RealDolmen heeft vandaag 1250 IT-professionals op de payroll. Morgen treden bovendien 43 nieuwe personeelsleden aan. Het gaat om pas afgestudeerde IT-specialisten die bij het bedrijf hun kans krijgen.