Op 21 april 2013 trad Made in Antwerpen in de voetsporen van haar Limburgse en Kempense collega’s. Toen nog onder de noemer Made in Metropool en nog net onder het toejuichend oog van mediagroep Concentra.

Een medium met positief bedrijfsnieuws uit de regio

Net zoals bij de oprichting van Made in Limburg (2010) en Made in Kempen (2012) was er in Antwerpen nood aan een medium dat positief economisch nieuws uit de regio onder de aandacht bracht. “Het bedrijfsnieuws dat de krant niet haalt”, werd vaak gefluisterd.
Het werd ook tijd dat de motoren die onze economie doen draaien in een gunstig daglicht kwamen te staan. Want de bedrijfswereld was naarstig op zoek naar een medium dat dergelijke accenten in haar berichtgeving legt.

En zo kwam het online nieuwsplatform met een dagelijkse nieuwsbrief als voornaamste toegangspoort tot stand. Een nieuwsbrief die in de mailbox van de drukbezette ondernemer valt vooraleer hij zijn dag begint. Met korte, krachtige nieuwsartikels over zijn concullega, leverancier, (toekomstige) klant of buur.
Al snel groeide Made in Antwerpen, dankzij sterke partnerships, samenwerkingsinitiatieven en eigen evenementen, uit tot een kanaal waar waardevolle business opportuniteiten te vinden zijn.

Nu, 5 jaar en meer dan 6.000 nieuwsberichten later, is Made in Antwerpen 1 van de 7 regionale Made in edities. Met 16.000 abonnees op de nieuwsbrief en maandelijks meer dan 75.000 unieke bezoekers op de website, staat Made in Antwerpen sterk in de regio. We kijken vol enthousiasme naar de toekomst en willen nog dichter bij Antwerpse ondernemers staan. Dat is niet altijd even evident, want gratis nieuws aanbieden betekent rekenen op advertentie-inkomsten.

Oproep

Het is een algemeen gegeven dat kmo’s nog te weinig nieuws over hun bedrijf naar buiten brengen. Daarom volgende oproep: ben je net gestart, opende je een nieuwe vestiging of heb je een nieuw product gelanceerd? Misschien ben je net een nieuwe samenwerking aangegaan? Heb je een overname achter de rug? Groeicijfers of een jubileum te vieren? Laat het ons weten. 

We vieren deze week niet alleen het ontstaan van ‘Made in Antwerpen’. We vieren de ondernemende Antwerpenaren. We vieren alle bedrijven ‘made in Antwerpen’. Daarom zetten we vanaf morgen enkele bedrijven in de kijker die in 2018 ook vijf jaar bestaan.