5% meer omzet voor Hilaire Van Der Haeghe

hilaireDe meeste banken zijn heel erg terughoudend bij de financiering van nieuwe projecten. Dat hebben ook de landbouwers bv. al vastgesteld. Die hebben het moeilijker om leningen los te krijgen bij de aankoop van nieuwe machines. “Onvermijdelijk dragen ook wij daar de gevolgen van,” zegt Jean-Christophe Smeets, de directeur van de groep Hilaire Van Der Haeghe, een grote distributeur van machines in Wilrijk.

Hilaire Van Der Haeghe heeft een goed boekjaar 2012 gerealiseerd. Met een omzetgroei van 5% tot 89 miljoen euro heeft de firma zich uitstekend gepositioneerd op de markt. Vandaag gaat het iets minder makkelijk. “Wij moeten er dan ook van uitgaan dat we dit jaar wat terrein zullen moeten prijs geven”, zegt Jean-Christophe Smeets. “We stellen ons daarom ook heel voorzichtig op.”

De firma Hilaire Van Der Haeghe heeft een indrukwekkend aanbod aan veegmachines, frontmaaiers, tractoren, persen, telescoopladers, gazonmaaiers, heftrucks, hakselaars, maaidorsers enz. Het bedrijf verdeelt internationaal bekende merken als Fendt, Amazone, Yale, Claas, Iseki… Sinds kort ook Waller Mowers en TS Industrie. Het gaat dan zowel om landbouwmachines, park- en tuinmachines en goederenbehandelaars.

Met zo’n 90 personeelsleden, een eigen vestiging in Wallonië en een dochter in Nederland draait het bedrijf vandaag voluit. “In het licht van de crisis stellen wij ons evenwel heel voorzichtig op. Wij werken vanuit Wilrijk overigens via een agentennetwerk. Wij doen ook aan naverkoop en zorgen voor wisselstukken.”

Hilaire Van Der Haeghe bestaat ondertussen 100 jaar en is als bedrijf nog altijd in familiehanden. Christian Van Der Haeghe fungeert als gedelegeerd bestuurder.