Vijf organisaties die expert zijn in coaching op het vlak van werk in combinatie met arbeidsbeperking en gezondheidsproblemen gaan fuseren onder de naam emino. 

Het gaat om Jobcentrum (West-Vlaanderen), De Ploeg (Antwerpen), Job-Link (Vlaams-Brabant & Brussel), De Winning Opleiding en Begeleiding (Limburg) en De Poort (Limburg). De nieuwe organisatie gaat van start op 1 januari 2018.  

De 5 partnerorganisaties zijn elk door de VDAB erkend als gespecialiseerd centrum voor opleiding, begeleiding en bemiddeling (GOB). Ze begeleiden op die manier mensen met beperkingen, chronische ziektes, complexe problematieken of een andere vorm van handicap.  

Algemeen directeur Marc vande Gucht: “Dankzij de nieuwe organisatie kunnen we onze dienstverlening in heel Vlaanderen aanbieden. Deze schaalgrootte door ons verruimd aanbod hebben we nodig om te kunnen groeien en tegelijkertijd onze visie trouw te blijven.” 

Emino zet zich specifiek in voor mensen die beperkt worden in hun mogelijkheden. Samen met hen zoekt de organisatie naar een geschikte job voor hen. Marc vande Gucht: “emino moet een dynamische en vooruitstrevende organisatie worden. Het is onze ambitie om dé referentie in Vlaanderen en Brussel te zijn op het vlak van werk in combinatie met arbeidsbeperking en gezondheidsproblemen voor zowel werkzoekenden, werknemers als werkgevers. De klant staat altijd centraal in onze werking”.

emino heeft in totaal 204 medewerkers. Alle personeelsleden van de 5 partnerorganisaties blijven aan boord. De hoofdzetel is gevestigd aan Kipdorpvest 50 in Antwerpen. Verder telt emino 18 vestigingen, verspreid over Vlaanderen.