ANTWERPEN/BEVEREN-WAAS – De uitbaters van Van Der Valk Hotel in Beveren-Waas en Hotel Postiljon in Antwerpen kunnen rekenen op 50.062 euro aan subsidies van Toerisme Vlaanderen. Met die financiële steun moet het hotel werk maken van structurele verbeteringen.

Om Vlaanderen nog meer op de kaart te zetten als familievriendelijke, toeristische bestemming investeerde Toerisme Vlaanderen 1,5 miljoen euro in 64 Vlaamse logies. Met het bedrag moet onder andere werk worden gemaakt van volledig toegankelijke, kind- en familievriendelijke infrastructuur en extra plaatsen voor kampeerauto’s. Daarnaast moet er ook aandacht gaan naar een zorgspecifieke invulling.

In onze regio ontvangt Van Der Valk Hotel in Beveren-Waas 42.895 euro subsidie. Het viersterrenhotel biedt naast luxe hotelkamers ook eetmogelijkheden met OZZO Sushi Lounge en het restaurant Nest. De logiessubsidie moet nu dienen om de toegankelijkheid te verbeteren en aangepaste verblijfsruimten mogelijk te maken. Vorig jaar kon Van Der Valk Hotel Beveren ook al rekenen op 50.000 euro subsidie.

Hotel Postiljon krijgt 7.167 euro. Zij moeten het bedrag investeren in kind- en familievriendelijke ingrepen. Het Antwerpse stadshotel beschikt over 21 comfortabele kamers en suites.