Voorafgaand aan het Made in Antwerpen Live evenement van 4 oktober stellen we onze gastsprekers 7 vragen om hen beter te leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Jacques Vandermeiren, ceo Havenbedrijf Antwerpen.

1. Wat geeft jou energie in de rol die je vervult?

Energie haal ik in eerste instantie bij de mensen uit de havengemeenschap. Ik besef maar al te goed welke enorme verantwoordelijkheid op mijn schouders rust om de Antwerpse haven verder duurzaam te laten groeien. Maar juist ook de uitstraling, de geschiedenis en de roemrijke reputatie van onze haven geven me energie.

2. Welke doelen staan bovenaan jouw prioriteitenlijst in 2018?

Uiteraard is er vooreerst het uitwerken van een nieuwe strategie, in lijn met de visie en missie van het Havenhuis. Maar ook het mobiliteitsvraagstuk baart me zorgen. Andere belangrijke aandachtspunten zijn de uitbreiding van de haven en ‘Harbour of things’, waarmee we een ‘slimme haven’,  de transitie van een traditionele, analoge haven naar een digitaal geconnecteerde haven beogen.

3. Als je één talent mocht kiezen wat je nog niet hebt, wat zou het dan zijn?

Het bespelen van een muziekinstrument. Gitaar, piano of saxofoon zouden dan mijn voorkeur hebben.

4. Ik kan niet leven zonder…

Muziek

5. Hoe regel jij de puzzel van werk, familie en me-time?

Door evenwichten in te bouwen:  tijdens de week krijgt het werk mijn volle aandacht, en in het weekend ben ik er voor familie en vrienden. Elk jaar maak ik een uitstap alleen met mijn echtgenote. En verder zijn een goede nachtrust, veel beweging, gezonde voeding, sport en koken voor mij belangrijk.

6. Sometimes you win, sometimes you learn in life. Welke raad zou jij de 20-jarige Jacques geven?

Leer door op zoek te gaan naar mensen, plaatsen en events die je zullen inspireren om later je weg te vinden. En geniet van de kleine dingen.

7. Hoe ziet een dag in het leven van de ceo van Port of Antwerp eruit?

Elke dag is anders, maar heel veel contacten en vergaderingen met de stakeholders ‘at large’ van de haven, vormen de hoofdmoot.

Wil je meer weten? Schrijf je dan hier in voor “Made in Antwerpen Live” op 4 oktober en ontmoet Jacques Vandermeiren LIVE!