Twee Antwerpse architectenbureau’s, 8 office architects uit Kontich en Veelaert Architecten slaan de handen in elkaar en gaan samenwerken. Door hun krachten te bundelen  groeien ze  uit tot een team met meer dan 20 medewerkers. Beide bureaus hebben de afgelopen jaren al samengewerkt aan een aantal projecten: het project de Dames in de Lange Nieuwstraat en het project De Post op de Groenplaats. Ze willen dat in de toekomst blijven doen door samen te werken aan beeldbepalende innovatieve projecten.

De synergie creëert een surplus aan mogelijkheden, waardoor beide bureau’s samen een zeer brede expertise kunnen aanbieden. 8 office architects heeft ervaring met musea, openbare gebouwen, scholen, retail en kantoren. Veelaert Architecten heeft ervaring met masterplanning, (sociale) huisvesting, woonzorgcentra, assistentiewoningen, kantoren, en bedrijfsgebouwen.
Jan Veelaert van Veelaert Architecten en Hans Janssen van 8 office architects vonden elkaar in hun visie op architectuur en hun persoonlijke gedrevenheid. Hans neemt dan ook in vol vertrouwen de aandelen van Jan over.

Mensen vormen de spil van elk goed bouwproject, vinden de beide partners. Nog belangrijker zijn de mogelijkheden die ontstaan wanneer mensen samenkomen. Samen met Rein Geens, partner in 8 office architects, en de medewerkers van beide bureaus, is er nu ruimte voor creatieve kruisbestuiving.
Die versmelting van de twee architectenbureaus tot één bureau zal stapsgewijs gerealiseerd worden. Maar ook op korte termijn biedt de nieuwe structuur al een surplus. Dat wordt tot uiting gebracht door de toevoeging van een plus aan de huisstijl van beide bureaus. De plus staat voor de nieuwe mogelijkheden op de basis van hun beider complementaire waarden en visies.

Veelaert Architecten viel vorige week nog in de prijzen op de Realty-vastgoedbeurs. Het architectenbureau werd bekroond met een  “special price” voor duurzaamheid. Het gelauwerde project was ‘Annociaden’, een site met assistentiewoningen, een kinderdagverblijf, handelszaken en kantoren op de plaats van de oude normaalschool van de zusters Annonciaden in Wijnegem.