Het retailpark A12 Shopping in Schelle breidt uit met 5 nieuwe zaken. Het gaat om de volgende winkels: HEMA, ICI Paris XL, Leonidas, Panos en  Proximus.

Behalve nieuwe winkelruimtes voorziet de uitbreiding ook in gemeubelde kantoorruimtes die als co-working space bestemd zijn voor de retailers en hun medewerkers.

A12 Shopping wordt ontwikkeld door Quest for Property, een Belgische vastgoedontwikkelaar en is gelegen langs de – hoe kan het anders – A12 Brussel Antwerpen. ‘We hebben de site in 2003 overgenomen. Hij stond destijds te verkommeren. Maar de gebouwen waren van prima kwaliteit, er was voldoende parking en we geloofden sterk in een groot klantenpotentieel” zegt Bruno Janssens van Quest for Property.

Mathieu Gijbels was hoofdaannemer van het project. ‘Het was een huzarenstukje omdat het winkelcentrum toegankelijk en bereikbaar moest blijven tijdens de bouwwerken’ zegt Ilse Dalemans van Mathieu Gijbels. ‘In de winkelzone, waar nu Leonidas zit, hebben we een gigantische stofwand opgetrokken zodat er nog steeds kon worden gewinkeld bij H&M”. Een verbouwing doen terwijl het winkelcentrum moet openblijven is altijd een uitdaging, zegt Mathieu Gijbels.

De eerste stap richting herwaardering was het aantrekken van Decathlon, zegt Bruno Janssens Van Quest for Property. Aanvullende retailers werden vervolgens zorgvuldig uitgekozen om het aanbod te vervolledigen tot een gediversifieerd winkelpark van zo’n 30 000 m2. Zowel H&M als Standaard Boekhandel openden op A12 shopping hun eerste Belgische vestiging buiten een stedelijke agglomeratie. 

Bij de gekende vaste waarden sluiten zich nu nieuwe retailers aan. “De herontwikkeling heeft tewerkstelling met zich mee gebracht voor meer dan 150 full-time werknemers bij talrijke retailers op A12 Shopping” aldus Janssens. ‘Vandaag willen we als ontwikkelaar en investeerder consumenten nog meer comfort bieden en zetten we 100% in op beleving in een duurzaam gebouw.’