A&A Chocolaterie gaat uitbreiden

hamlet

De kapitaalverhoging met 1.275.000 euro bij A&A Chocolaterie uit Lokeren is de aanzet tot een opgemerkte capaciteitsverhoging bij het bedrijf. De familiale aandeelhouders willen in Lokeren een aantal nieuwe producten lanceren. Op termijn kunnen er allicht ook bijkomende werknemers aan de slag “maar dat is afhankelijk van het succes dat de nieuwe producten zullen hebben”, zegt Marcia Geltmeyer.

De cluster aan voedingsondernemingen van de familie Geltmeyer is grondig herschikt. De bedrijven Destrooper Oliver (Oostkamp) en De Vos (Halen) zijn verkocht aan privé-investeerders. De groep wil zich in toenemende mate oriënteren naar de productie van chocolade en stapt daarmee uit de productie van koekjes en wafeltjes. De strategie wordt daarmee toegespitst op de bedrijven Pralinart en A&A Chocolaterie in Lokeren. Pralinart specialiseert zich in de productie van pralines. A&A focust zich op de productie van paas-, herfst-, winter- en kerstfiguurtjes en gedecoreerde mini-tabletten. De producten van A&A en Pralinart worden door het eigen distributiebedrijf Hamlet gecommercialiseerd. Bij Hamlet kun je terecht voor chocolade, biscuits, patisserie, confiserie en kauwgom. Deze producten worden naar 85 landen geëxporteerd.

De expansie van de groep mag in deze crisistijden toch wel merkwaardig genoemd worden? “Wij werken hard”, zegt Marcia Geltmeyer. “Wij investeren overigens steevast in nieuwe producten en engageren ons om onze markten te verruimen. Dit is vandaag zeker niet evident. De crisis is overal. Maar wij geloven in de toekomstkansen van Belgische chocolade en van onze bedrijven. Zeker omdat wij alles zetten op scherpe prijzen en hoge kwaliteit.”

Bij de drie bedrijven van de groep werken vandaag zo’n 75 mensen.