peltBinnen het familiebedrijf Van Pelt Bouwmaterialen is een aandelenherschikking doorgevoerd. Een van de drie familiale groepen binnen het bedrijf heeft de twee andere uitgekocht. De herstructurering werd begeleid door het Antwerpse advocatenbedrijf Agio.

Het bouwbedrijf Van Pelt heeft sterke wortels ontwikkeld binnen de regio. De familiale onderneming is zowat 60 jaar actief in de markt en heeft zich gespecialiseerd in de verhandeling van bouwmaterialen, de productie en de verkoop van beton en het transport en de recyclage van bouwafval. De groep tekent voor een omzet van zowat 60 miljoen euro en stelt in zijn vestigingen in Schoten en Zoersel meer dan 150 mensen tewerk.

De aandeelhoudersstructuren zijn ondertussen in die mate herschikt dat een van de familiale eigenaarsgroepen de twee andere uitgekocht heeft. De aandeelhouders werden daarbij begeleid door het advocatenkantoor Agio. Agio werd in 2014 opgestart door vijf advocaten die een jarenlange ervaring opgedaan hadden bij internationale advocatenkantoren. Het gaat om de vijf vennoten Philippe Van den Broecke, Imgo Deswert, Els Desair, Eric Van Cauwenberghe en Peter Baert. Agio stelt zich daarbij op als een specialist in vennootschapsrecht, handelsrecht, vastgoed, milieu, fiscaliteit, insolventies en arbeidsrecht.