Abelag sluit Deurne aan op internationaal netwerk

deurneDe luchthaven van Deurne wordt sterker geïntegreerd in een internationaal netwerk. De overname door Abelag van de Franse exploitant van zakenvliegtuigen, Unijet sluit Antwerpen aan op de belangrijkste luchthavens voor zakenvluchten van Europa.

De turbulenties van de afgelopen maanden slaan Abelag niet uit koers. De luchtvaartmaatschappij kwam eerder verleden jaar onder controle van de Luxemburgse groep Luxaviaton. Abelag werd in dit opzicht geïntegreerd in een groep met de Duitse luchtvaartmaatschappij Fairjets. De nieuwe groep bracht daardoor liefst 300 personeelsleden en 50 zakenvliegtuigen bijeen. De luchthavens van Deurne, Zaventem en Kortrijk stonden daardoor beter op de internationale kaarten.

Patrick Hansen, de CEO van Luxaviaton gaf toen al aan dat de consolidatie daarmee op de Europese markt nog niet voltooid was. Met de overname van het Franse Unijet zet de groep effectief een nieuwe stap.

Unijet is gelocaliseerd op de luchthaven van Le Bourget nabij Parijs. De is tevens de basis van de Franse zakenluchtvaart. Deurne en de andere Vlaamse luchthavens worden in de komende maanden ingepast in een netwerk van luchthavens in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. De vloot telt voortaan meer dan 60 vliegtuigen en zo’n 350 medewerkers.

Op Deurne runt Abelag een magazijn voor onderdelen en een onderhoudsafdeling. Er worden ook twee vliegtuigen gestationeerd. Abelag viert in april e.k. overigens zijn 50stge verjaardag.

De referentie-aandeelhouder van Luxaviation is de Duitse groep Fairjets uit Paderborn.