Abird opent vestiging in Schoten

abirdHet Nederlandse Abird opent een eerste Belgische vestiging in Schoten. Abird is gespecialiserd in de verhuur, de verkoop en het onderhoud van industrieel gereedschap. In de industriële expansie van het noorden van Antwerpen zien de Nederlanders een interessante groeimarkt.

Kleine bedrijven hebben vaak tijdelijk nood aan gereedschap. Stroomaggregaten, persluchtsystemen, lasapparatuur, heftoestellen, verlichtingsapparatuur, freesmachines, hijswerktuigen. Omdat een aankoop veelal duur uitvalt wordt ook uitgekeken naar verhuurmogelijkheden. Het Nederlandse Abird heeft die markt naar zich toegehaald en heeft in dit opzicht in Nederland aan sterke commerciële positie uitgebouwd.

Met de geplande vestiging in het nieuwe bedrijvenpark Aquapolis in Schoten wordt nu de grens overgestoken. Aquapolis trekt zowel bedrijven in expansie aan als start-ups. Abird vond in de flexibele aanpak van Aquapolis een mooie instapgelegenheid in de Antwerpse markt.

Het gaat de Nederlanders overigens niet enkel om de verhuur of de verkoop van apparatuur. Zij zorgen ter plaatse zowel voor opleiding, onderhoud, reparaties en keuringen van de gevraagde apparatuur.