Antwerpen – Belfius Bank & Verzekeringen neemt vanaf 2018 een participatie van 20 procent in accelerator The Birdhouse en voorziet 10 miljoen euro om te investeren in de beste start-ups en alumni die uit het zes maanden durende programma komen. Die steun bestaat uit voordelige leningen én investeringskapitaal. Daarnaast maakt de bank ook budget vrij om de dagelijkse werking van de accelerator in de komende drie jaar te ondersteunen.

Jan-Willem Callebaut, founder en ceo van The Birdhouse: “Coaching en waardevol mentorship is onze basis. Maar om écht te groeien heb je cash nodig. The Birdhouse samen met partner Belfius wil een grote bijdrage leveren in het Belgische start-up landschap. Belfius toont niet enkel in woorden, maar ook in daden dat het echt openstaat voor, en meedenkt met beloftevolle start-ups.”

Samenwerkingsovereenkomst maakt meer voordelen aan start-ups mogelijk

Tot nu toe bestonden de voordelen van The Birdhouse o.a. uit een geëngageerd mentorennetwerk, coaching en workshops door verscheidene experten, de ondersteuning van partners zoals Securex, EY en Belfius en zes maanden gratis gebruik van de co-working space in Antwerpen of Gent. Ook in de komende jaren genieten de deelnemende start-ups van het intensieve acceleratorprogramma en alle bijkomende diensten zonder een vergoeding te betalen of aandelen af te geven. Enkele start-ups krijgen daarbovenop de mogelijkheid een lening van 50.000 euro aan gunstige voorwaarden en zonder persoonlijke borgstellingen aan te vragen. Bovendien wil Belfius de meestbelovende start-ups helpen groeien via een investering bij eventuele kapitaalrondes.

Meer dan 3,2 miloen euro kapitaal opgehaald

The Birdhouse startte met haar eerste programma voor start-ups in de zomer van 2016 en begeleidde tot nu toe 37 projecten, gekozen uit meer dan 1.250 inschrijvingen, waarvan 90% Belgische start-ups. De top 10 start-ups uit The Birdhouse draaien gemiddeld meer dan 350.000 euro recurrente omzet na slechts één jaar. Voor een zestal projecten werd in totaal meer dan 3,2 miljoen euro kapitaal opgehaald.

Info over de inschrijvingen voor de volgende ronde van The Birdhouse die op 27 november start, vind je hier.