ANTWERPEN – Het Antwerpse IT-servicebedrijf acom wordt de nieuwe distributeur van Protel-hotelsoftwaresystemen voor de Belgische markt. Met het systeem van de Duitse hotelsoftwareprovider kunnen hoteluitbaters complexe processen binnen hun organisatie vlot en functioneel beheren.

Protel focust zich sinds de oprichting in 1994 op de ontwikkeling van software voor hotels. Vooral op het vlak van Multi Property Systemen heeft de Duitse firma bekendheid verworven. Met het systeem kunnen meerdere hotels hun reservering- en verkoopafdeling centraal via één systeem beheren. Naast vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en de Verenigde Staten beschikt Protel over een netwerk van partnerbedrijven in heel wat andere landen. In België wordt dat nu acom.

Luk Geerts van acom: “Wij geloven rotsvast in de meerwaarde van het softwarepakket voor de hotelsector in België. Op dat vlak heeft Protel zijn expertise ruimschoots bewezen. Daarnaast kunnen wij ons aanbod als IT-dienstverlener weer uitbreiden in de richting van de sterk aanwezige hotelsector in ons land. Wij leveren en installeren niet alleen de hotelsoftware, maar zorgen ook voor het onderhoud en de support.”

Meer dan 15.000 hotels wereldwijd werken al met de Protel-software. Het nieuwe cloud based systeem Protel Air wordt door ruim 1.000 hotels gebruikt. In België gaat het om 9 hotels.

acom is sinds 1989 actief en telt meer dan 25 IT-professionals. Zij staan vooral kmo’s bij met advies, ontwikkeling en support zodat hun IT-omgeving volledig aansluit bij de behoeften van hun bedrijfsorganisatie.