Loenhout – Toeleveringsbedrijf voor de groen- en agrarische sector Aerts HAGAS bvba is recent verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Katerstraat 33, zowat drie kilometer van het pand waar het bedrijf tot voor kort was gevestigd.

Wat ooit een zaadhandel was…

Het bedrijf werd in 1976 opgericht door Jan Aerts, toen nog onder de naam Aerts Zaadhandel. In 2001 kwam Luc Aerts mee in de zaak. “In 2006 heb ik het bedrijf overgenomen en de naam veranderd in Aerts HAGAS bvba, omdat we veel meer zijn dan een louter zaadhandel”, zegt Luc Aerts.
Aerts hagas bvba staat voor een toeleveringsbedrijf dat zich richt op Horti (tuinbouw), Agro (landbouw), Garden (tuinaanleg en groenvoorziening), Arbo (boomkwekerij) en Service.
“Wij bieden een totaalconcept aan voor de verschillende entiteiten en richten ons zowel tot de particuliere als de professionele markt”, gaat Luc verder.  

Nieuwe vestiging

Het nieuwe gebouw biedt nu voldoende kantoorruimte en opslag voor paletten, losse meststoffen en een menginstallatie voor op maat gemaakte bemesting in de land en tuinbouw.
Luc Aerts: “De grootste pijlers binnen ons bedrijf zijn land- en tuinbouwzaden, gazonzaden, veldbloemen, meststoffen, landbouwfolies en gewasbeschermingsmiddelen.”
Voor de particuliere tuinliefhebber is er een productaanbod in het verlengde van de professionele producten. Je vindt er een ruime keuze aan zaai- en plantgoed. Maar ook gereedschappen en onderhoudsproducten voor de tuin, meststoffen en potgrond, snijbloemen en planten, werk- en regenkledij, dierbenodigdheden en hobbyvoeders zitten in het assortiment.

Personeelsuitbreiding

Met het in gebruik nemen van de nieuwe bedrijfslocatie, is Aerts hagas bvba toe aan personeelsuitbreiding. Er is een vacature voor een technisch commercieel medewerker met ervaring in de agrarische sector en een passie voor planten en dieren. Deze medewerker zal rundveehouders, akkerbouwers, loonwerkers, tuinbouwers, boomtelers en tuinaanleggers bezoeken in de provincie Antwerpen en de Nederlandse provincie Noord-Brabant.