Het Stabroekse bedrijf Aertssen Group, gespecialiseerd in bouw en kraanverhuur, wil het kraanverhuurbedrijf Michielsens overnemen. Beide bedrijven hebben daarover een akkoord bereikt. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt. 

Aertssen Group is actief in bouw- en infrastructuurwerken, kraanverhuur, transportactiviteiten, logistiek, groene energie en vastgoedactiviteiten. Het heeft naar eigen zeggen projecten lopen in twintig landen en telt zo’n 1.350 werknemers.  Kraanverhuurbedrijf Michielsens uit Wijnegem is een familiebedrijf en verhuurt hoofdzakelijk mobiele telescoopkranen. Het bedrijf heeft 200 werknemers in dienst. “De overname van Michielsens is een strategisch belangrijke stap en onderstreept de gezonde groeiambitie van ons familiebedrijf, zowel in België als in het buitenland”, verklaart CEO Greg Aertssen.

Beide bedrijven hebben complementaire activiteiten

Michielsens, volgens de overnemer behorend tot de top drie van Belgische kraanverhuurbedrijven, zou als een zelfstandige afdeling binnen Aertssen Group actief blijven, “met de huidige medewerkers en het behoud van de eigen identiteit en klanten, die heel complementair zijn met de Aertssenklanten”. Aertssen Group verwacht dat de overname midden februari 2018 een feit is, na afronding van een “gangbare juridische procedure”. De aannemersgroep heeft vaste basissen in Vlaanderen, Wallonië, het Midden-Oosten en Marokko. Het bedrijf haalde in 2016 een omzet van 232 miljoen euro. Michielsens kende toen een omzet van 24 miljoen euro.