Afval Alternatief, gespecialiseerd in afvalinzameling bij kmo’s, heeft de afgelopen tijd enkele leuke projecten in het Antwerpse kunnen opstarten. Dat is mooi meegenomen voor de Kempische afvalophaler die dit jaar zijn vijfde verjaardag viert.

Zoals de naam doet veronderstellen, biedt het bedrijf een alternatief voor rolcontainers door een sterke service, oplossing op maat van elk bedrijf en een gescheiden afvalinzameling aan de bron. De kantoren van Afval Alternatief bevinden zich in Baarle-Hertog en vanuit Dessel bedient het bedrijf heel de provincie Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

“Voor elk project voorzien wij een afvalinzameling op maat. Dat betekent inzameling met volledige sortering aan de bron. Restafval, PMD, glas, papier en karton worden gescheiden”, zegt medezaakvoerder Aart Van Oekelen. “Vaak wordt er in de afvalsector met een vast abonnement of leveringsprijs gewerkt. Ook hier bieden wij een extra toegevoegde waarde. Wij investeren bewust in hoogtechnologische wagens uitgerust met een geijkt weegsysteem. Hierdoor kan onze klant ervoor kiezen om zijn restafval per kg te laten factureren. Zo wordt een bedrijf of organisatie beloond voor het sorteren, en zijn we daarbij ook heel transparant naar de klant.”

Hilton Antwerpen koos zowat een half jaar geleden voor gescheiden afvalsortering door Afval Alternatief.
Aart Van Oekelen: “Hilton is enthousiast over onze ‘containerzakken’ voor de restafvalcontainer. Die zak houdt de container proper en zorgt ervoor dat er geen afval aan de rand en binnenin de container blijft kleven. Daardoor hoeft de klant zich niet meer bezig te houden met het reinigen van de container. Twee jaar geleden waren we bij de eersten die met dat idee actief onze klanten deze extra service aanboden.”

Sinds kort is er nog een project in Antwerpen bijgekomen: PAKT, de smeltkroes van creatieve bedrijven, activiteiten en stadslandbouw die zich ontwikkelt in de oude industriële pakhuizen naast ’t Groen Kwartier (vroegere Militair Hospitaal). Ook PAKT koos voor een volledige afvalscheiding aan de bron met een facturatie per kg.
Weldra meer over PAKT in Made in Antwerpen.