De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert zet haar voornemen om een deel van haar HealthCare IT-activiteiten in een aparte structuur onder te brengen om in de praktijk. Het gaat in eerste instantie om de activiteiten in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Dat staat in een persbericht van de Mortselse beeldvormingsgroep.

In augustus maakte Agfa-Gevaert bekend dat ze een opsplitsing van haar HealthCare IT-activiteiten bestudeerde. Die maakt ongeveer een vijfde uit van de groepsomzet. CEO Christian Reinaudo legde toen uit dat de rest van de groep lijdt aan het feit dat er een gebrek aan focus is. “Het feit dat de IT-afdeling nu zo gepositioneerd staat om te groeien, haalt veel aandacht weg van de traditionele activiteiten”, aldus Reinaudo.

Nu heeft de raad van bestuur beslist om effectief een deel van de HealthCare IT-activiteiten “te organiseren in een zelfstandige vennootschapsstructuur en -organisatie binnen de Agfa-Gevaert Groep”, te beginnen met Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Die regio’s vormen niet de hoofdmoot van de HealthCare IT-activiteiten, preciseert een woordvoerder. Onder HealthCare IT vallen voornamelijk softwareoplossingen voor ziekenhuizen.