MORTSEL – Agfa Graphics, onderdeel van Agfa-Gevaert met hoofdzetel in Mortsel, verhoogt wereldwijd de prijs van zijn prepress-drukplaten. Dat is het gevolg van de stijgende aluminiumprijzen. Afhankelijk van de verschillende contracten, markten en regio’s gaat het onmiddellijk om aanzienlijke prijsverhogingen tot 10%.

“De stijgende aluminiumprijzen, de grootste kostencomponent van een drukplaat, zijn de belangrijkste reden voor deze beslissing,” zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics. “Dankzij de verhoogde intrinsieke recyclagewaarde van de gebruikte drukplaten zal de prijsstijging echter niet noodzakelijk resulteren in een kostenstijging voor onze klanten. Wij geloven dat onze klanten de beweegredenen achter deze uitzonderlijke prijsverhogende maatregelen zullen begrijpen.”

Agfa Graphics is een onderdeel van de Agfa-Gevaert Groep. De moedermaatschappij met hoofdzetel in Mortsel ontwikkelt, produceert en verdeelt een uitgebreid portfolio van analoge en digitale beeldvormingsystemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie, de sector van de gezondheidszorg en ook voor specifieke industriële toepassingen. Agfa-Gevaert realiseerde in 2017 een omzet van 2.443 miljoen euro.