AgfaPhoto ruimt laatste puin op

agfafotoMet de vereffening van AgfaPhoto Finance is een van de laatste restanten opgeruimd van wat ooit de internationale business met filmrolletjes was in Mortsel. Bij de herstructurering van de huidige beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert in 2004 werd de divisie filmrolletjes verkocht aan de Duitse groep AgfaPhoto. De overdracht verliep weliswaar niet erg vlot maar de scheidingsmuren tussen het huidige Agfa-Gevaert en AgfaPhoto waren aanvankelijk niet erg hoog.

AgfaPhoto is vandaag nog altijd op de markt en verkoopt voornamelijk digitale camera’s, camcorders, fotopapier, batterijen en… filmrolletjes. De groep uit Leverkusen leeft kennelijk vooral van licentie-inkomsten op de naam Agfa. De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft ondertussen AgfaPhoto Finance vereffend. Ook AgfaPhoto Finance dat opereerde vanuit de Henri Van Heuckstraat behoort tot AgfaPhoto zelf en is als maatschappij destijds mee overgedragen. Waarmee nog wat puin uit het verleden opgeruimd werd. De juridische disputen tussen AgfaPhoto en Agfa-Gevaert zijn ondertussen zo goed als opgelost.

Op de rol van de Antwerpse handelsrechtbank staan overigens nog wel meer faillissementen en vereffeningen. Dit neemt niet weg dat het volume aan dossiers kennelijk toch langzaam aan het verminderen is.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen