BRASSCHAAT/ZWIJNDRECHT – Om files te bestrijden, is creativiteit nodig. Tot die vaststelling kwam Agidens. De specialist in advies, engineering, automatisering en onderhoud in verschillende domeinen opende een satellietkantoor op Campus Coppens in Brasschaat.

Een interne mobiliteitsenquête bij Agidens schepte duidelijkheid over de situatie: de heersende mobiliteitsproblemen in en rond Antwerpen zijn reëel en de naderende opstart van de werken voor het Oosterweel-tracé beloven geen verbetering.

Daarom werd nu een satellietkantoor geopend op Campus Coppens. Die biedt plaats voor zo’n 48 flexwerkplekken en is nu enkele weken in gebruik. “45 procent van onze medewerkers vinden 1 à 2 dagen per week al de weg naar ons nieuwe kantoor. Bij 26 procent van hen gaat het zelfs tot vier dagen per week”, zegt Geert Stienen, ceo van Agidens.

De 21 bedrijven op Campus Coppens halen vooral de uitstekende ligging als grootste voordeel aan. Het bedrijventerrein heeft een goede bereikbaarheid met het openbare vervoer en er is bovendien een gemakkelijke toegang via de autostrade en de ring van Antwerpen.

Breder fietsplan

Het satellietkantoor in Brasschaat kadert binnen een uitgebreider mobiliteitsplan waar ook het een fietsplan toe behoort.

Geert Stienen: “Eerder werkten we al met glijdende uren en de mogelijkheid tot thuiswerken, maar dat was onvoldoende. Daarom hebben we in het voorjaar een fietsplan uitgerold voor onze medewerkers. In dat plan wordt het aankoopbedrag van een fiets gedurende drie jaar opgenomen in het persoonlijk Flex Income Plan, het salarispakket van de medewerkers. Op die manier worden ze minimaal belast en is de fiets na deze periode ook effectief van hen.”