Air Liquide bouwt op terrein BASF Antwerpen

air-liquideHet Franse chemiebedrijf Air Liquide bouwt een nieuwe productie-eenheid voor koolmonoxide op het terrein van BASF Antwerpen. Het gaat om een investering van 50 miljoen euro. Air Liquide runt al verscheidene jaren eigen installaties op de Antwerpse site van BASF.

Air Liquide heeft eerder een langlopend contract betekent met BASF voor de levering van koolmonoxide. De beslissing om een nieuwe productie-eenheid te bouwen kadert in de langetermijnstrategie van beide ondernemingen.

De koolmonoxide is bestemd voor de MDI-eenheid van BASF. MDI staat voor methyleendifenyldiisocyanaat, een grondstof die verwerkt wordt in de kunststof polyurethaan. Polyurethaan (PT) wordt vervolgend verwerkt in schuimstoffen en elastische producten.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd door de technici van Air Liquide zelf. Het Franse concern investeert daartoe 50 miljoen euro.

Air Liquide heeft een internationale reputatie opgebouwd op het vlak van zuurstof, stikstof en waterstof. Het bedrijf levert vooral aan klanten in de chemische industrie en de gezondheidszorg.