Op 9 maart overhandigde Antwerp International School (AIS) een cheque van 38.000 euro aan Prof. Dr. Zwi Berneman van het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde (CCRG) UZA.

Die som haalde AIS op afgelopen november toen het kunstliefhebbers en oud-studenten samenbracht voor een gala-avond met veiling van kunstwerken geschonken door 21 getalenteerde internationale artiesten uit de AIS-gemeenschap, onder wie Peter Engels en Gerard di Macio.

Antwerp International School is gesticht in 1967 en staat reeds lang garant voor internationaal Engelstalig onderwijs van topniveau. De studenten, die 35 nationaliteiten vertegenwoordigen, genieten van een holistische en persoonlijke aanpak.

“Bij Antwerp International School geloven wij zeer sterk in een samenwerking met de lokale gemeenschap. Dit liefdadigheidsproject is een heel geschikte manier om iets bij te dragen aan de samenleving. Volgend schooljaar zullen we nog meer evenementen organiseren, dit ter gelegenheid van ons 50-jarig bestaan,” zegt Andreas Koini, directeur van AIS.

Het CCRG is een multidisciplinair platform voor nieuwe types celtherapie en weefseltherapie dat klinische studies uitvoert voor kankerpatiënten. Het researchcentrum van het UZA bestaat al sinds 2005 en voert onderzoek uit naar nieuwe vormen van immuuntherapie: het immuunsysteem van de patiënt zelf wordt ingezet om de kanker te bestrijden. Eén van deze nieuwe vormen is de vaccinatie met dendritische cellen.