alcaAntwerpen scoort relatief zwak in de ICT top-2000 van het financieel tijdschrift Trends. Slechts zeven bedrijven halen een plaatsje onder de 100 grootsten. Met Alcatel-Lucent Bell, nu Nokia komt het eerste Antwerpse bedrijf slechts op de 15de plaats. ICT is kennelijk vooral een Brusselse aangelegenheid.

Trends publiceert elk jaar een overzicht van de ICT-sector. De cijfers werden bijeengeharkt voor de boekjaren 2013 en 2014. Met een omzet van 313 miljoen euro komt Alcatel-Lucent Bell op plaats 15. Alcatel-Lucent Bell is de erfgenaam van het destijds beter bekende Bell Telephone. De onderneming realiseerde een bedrijfsresultaat van 53 miljoen euro. Alcatel-Lucent, de Frans-Amerikaanse eigenaar van de Antwerpse telecomproducent is inmiddels overgenomen door de Finse groep Nokia.

Verder in de top-100: Digipolis (Antwerpen) op plaats 45 met een omzet van 112 miljoen euro, Cronos (Kontich) op plaats 56 met een omzet van 87 miljoen euro, IT-pro (Antwerpen) op plaats 72 met een omzet van 71 miljoen euro en Egemin (Zwijndrecht) op plaats 77 met een omzet van 65 miljoen euro. (Egemin is inmiddels eveneens overgenomen en opgesplitst).

Verder nog: Cmosis (Berchem) op plaats 90. (Overigens eveneens overgenomen) en NewTec (Sint Niklaas) op plaats 92.

Enkel in de subdivisie “Tijdsregistratie” haalt Antwerpen een eerste plaats: Protime uit Aartselaar leidt er de rangschikking met een omzet van 14 miljoen euro.