Zijn digitale valuta het ‘nieuwe betalen’? Dat zal nog moeten blijken in de toekomst. Bitcoins zijn alvast sinds enkele jaren een hype, althans binnen de technologiecommunity.

Intussen is het fenomeen aan het uitbreiden. Afgelopen weekend vond er in Antwerpen gedurende 24 uur een trading marathon plaats. Die werd georganiseerd door StartBloc, een coworkingplaats aan de Meirbrug in Antwerpen.

Coworking StartBloc wil de opkomende trend van de digitale valuta, beter gekend als cryptocurrencies, een steuntje in de rug geven. De trading marathon in cryptocurrencies was een primeur in België.

“We willen gepassioneerde cryptocurrencytraders en handelaars een plek geven om samen te komen zodat ze ervaringen en ideeën konden uitwisselen” aldus Olivier Kegels, medeoprichter van StartBloc. “Tijdens het evenement lieten we verschillende experten aan het woord om de traders een duwtje in de rug te geven”. Bitcoin-propagandisten Ruud Bruynen en Benno De Bruyn spraken de deelnemers toe en informeerden hen over hun ervaringen.

De deelnemers geloven dat cryptocurrencies het betaalmiddel van de toekomst zijn

Er waren tachtig deelnemers aan het evenement. Het startschot werd zaterdag om 12:00 uur gegeven en is 24 uur daarna beëindigd. Het kwam erop aan om in die periode het hoogste rendement te kunnen halen. Chaim Finizola was de winnaar met een rendement van 29%.

Finizola is een oude bekende in het circuit van de cryptocurrencies. Op 6 maanden tijd wist hij een rendement van meer dan 1000% te genereren. “Ik ben altijd door technologie gefascineerd geweest, het is bijzonder leuk om mij in deze evolutie te kunnen verdiepen” zegt Chaim Finizola. Hij is een absolute ‘believer’ in de nieuwe technologie. “Ik zie daar een mooie toekomst in en hoop dat velen de stap zullen durven te zetten om erin te investeren”, aldus de winnaar van de cryptocurrency marathon.