axamedAxamed, een leverancier van medical supplies is overgenomen door de Nederlandse groep Alpheios. De Nederlanders hadden enkele jaren geleden al 50% van de aandelen in handen gekregen. Alpheios is een dochter van de Nederlandse multi Vebego.

Axamed controleert als groothandel in medische artikelen een groot gedeelte van de Belgische markt. Het gaat dan om de verkoop van disposables, borstprotheses, stoma- en incontinentie-artikelen, revalidatiehulpmiddelen, wondverzorgingsartikelen enz. De onderneming vertegenwoordigt in dit opzicht wereldbekende merken als Meyra, Orthopedia, Roho, Etac, LinidoSolutions enz.

Aan de andere kant heb je de divisie investeringsgoederen die zich vooral richt op rusthuizen en psychiatrische instellingen. Het gaat dan om de verkoop van tilliften, linnenwagens, transportwagens, geneesmiddelendistributiesystemen enz.

Axamed fungeert tevens als logistiek platform voor een aantal partners waarvoor de complete logistieke functies van diverse producten opgenomen worden.

Het bedrijf in Sint Niklaas stelt 20 mensen tewerk. Ook in de toekomst zal de Wase vestiging als zelfstandig bedrijf blijven opereren binnen de groep.

Algemeen directeur Chris De Vuyst van Axamed onderkent in de samenwerking met de Nederlandse groep Vebego sterke groeikansen voor zijn bedrijf.