De logistieke Group Aertssen uit Stabroek doet al zijn tweede overname in een week tijd. Het gaat dit keer om de overname van de terminalactiviteiten van Shipit, een bedrijf in de Waaslandhaven. 

Het nieuws werd gemeld door de maritieme nieuwssite Flows en is bij Aertssen bevestigd. Aertssen Group is actief in de bouw, kraanverhuur, maar ook in de transport- en logistieke sector. De nieuwste overname past in de logistieke poot van het bedrijf. Het gaat om terminalactiviteiten van Shipit, een bedrijf uit Kallo (Beveren).

Sinds 2010 baat Shipit vlak naast de Kieldrechtsluis een multimodaal platform uit, bereikbaar via de weg, het spoor en het water. De installaties en de bijhorende uitrustingen en activiteiten gaan over naar Aertssen Group. dat zo een draaischijf in handen krijgt voor roro-, breakbulk-, en containervolumes, evenals een ‘container freight station’ vlakbij grote diepzeeterminals aan het Deurganckdok.

Bij Shipit focust men op de uitbouw van de multimodale poot. De overname past in de groeiambities van Aertssen Logistics, dat voor de overslag van rollend materieel al gebruik maakte van de terminal van Shipit. Aertssen kondigde eerder deze week nog aan kraanverhuurder Michielsens uit Wijnegem over te willen nemen. Het nam vorig jaar ook de Monti-site in Lier over. 

De stichter van het bedrijf, Marcel Aertssen, begon vijftig jaar geleden met een aannemersbedrijf voor grondwerken. Intussen heeft het bedrijf 1350 werknemers in dienst. Aertssen Group is ook internationaal actief, in het Midden-Oosten en Marokko. In 2016 haalde het bedrijf een omzet van 232 miljoen euro.