Antilope De Bie Printing is voortaan 100 procent operationeel vanuit één centraal punt. Het merendeel van de teams in Lier en Hoboken verhuisde samen met alle machines naar de locatie in de Nijverheidsstraat te Duffel. Extra investeringen zorgen bovendien voor een uitbreiding van het machinepark.

Bart De Bie, ceo van Antilope De Bie: “De installatie van ons nieuw magazijn en nieuwe kantoren verliep voorspoedig, vandaar dat we ook vroeger dan gepland zijn verhuisd. Oorspronkelijk was de verhuis in maart voorzien.”

Naast het team in Lier gaat ook Drukkerij Favorit uit Hoboken, dat vorig jaar toetrad tot Antilope De Bie, mee naar Duffel. Het merk Favorit blijft evenwel behouden. “Door gecentraliseerd te werken vanuit één van de modernste drukkerijen van de Benelux, zal ons gecombineerd aanbod van Antilope De Bie en Favorit verder versterkt worden op vlak van toegevoegde waarde, advies, flexibiliteit en capaciteit”, zegt Bart De Bie.

In Duffel zijn nu ongeveer 100 medewerkers aan het werk. Voor de klanten verandert er buiten de adreswijziging niets.

Investeringen

Naast het nieuwe magazijn en de nieuwe kantoren, waar 1,5 miljoen euro voor werd neergelegd, is er ook plaats voor heel wat nieuwe machines. Daarin investeerde het bedrijf 6 miljoen euro. “We hebben twee nieuwe drukpersen met de laatste nieuwe ledtechnologie aangeschaft. Daarnaast hebben we ook drie nieuwe vouwmachines gekocht die computergestuurd zijn: twee nieuwe verzamelmachines en een kapmachine. Zo kunnen we onze kwaliteit optimaal houden en het verschil blijven maken ten opzichte van onze concurrenten”, gaat De Bie verder. 

Verder werd in 2017 ook sterk geïnvesteerd in de strategische positionering van dochteronderneming Stockmans dat zich als Stockmans Kalenders en Stockmans Art Books specialiseert in deze twee specifieke grafische niches.