Antwerp International School (AIS) in Ekeren, een IB World School voor kinderen van expats en lokale studenten, is nu ook officieel erkend om het prestigieuze International Baccalaureate Primary Years Programme (IB PYP) aan te bieden. Dit richt zich tot kinderen van 3 tot 12 jaar.

“Wij zijn trots dat we de enige school in België zijn die de officiële erkenning heeft om de drie IB programma’s aan te bieden,” zegt directeur Andreas Koini. “Dit is een belangrijke mijlpaal in ons streven naar een leiderspositie binnen de hedendaagse pedagogiek. Wij willen voor onze studenten een holistische en uitdagende leeromgeving creëren.”

Tweede erkenning in één jaar tijd

Dankzij een voortdurende samenwerking tussen leerkrachten, studenten en ouders ontving AIS een uitmuntend inspectierapport. Het PYP programma stimuleert de leergierigheid van jongeren door middel van concrete leerervaringen. Het legt tevens de basis voor de twee vervolgprogramma’s: het IB Middle Years Programme (IB MYP) en het IB Diploma Programme (IB DP).

Naar aanleiding van het inspectiebezoek in maart werd op 22 juni 2017 de PYP accreditatie bevestigd. AIS heeft het curriculum al in 2013 geïmplementeerd. Dit is voor de school de tweede IB prestatie in hetzelfde jaar. In januari ontving AIS ook al de MYP erkenning. Samen met het hele team hebben Kaye Gustafson, directeur van het Lager Onderwijs, en PYP Co-Coördinator Evita Flock heel hard gewerkt om het leerplan te implementeren.

Leergierigheid stimuleren

Het Primary Years Programme is het eerste van de drie IB programma’s en geldt als basis voor het MYP en het DP, dat AIS al sinds 1975 aanbiedt. Het programma moedigt leergierigheid en nieuwsgierigheid aan. Zes vakoverschrijdende leerthema’s versterken het academisch, sociaal en emotioneel welzijn van de leerlingen.
Antwerp International School is gesticht in 1967 en staat reeds lang garant voor Engelstalig internationaal onderwijs van topniveau. De studenten, die 35 nationaliteiten vertegenwoordigen, genieten van een holistische en persoonlijke aanpak.