Sinds september 2016 is Antwerp Management School (AMS) druk bezig met de verbouwing van de voormalige OCMW-gebouwen aan het Mechelseplein in Antwerpen. Voormalig stadsdichter Ramsey Nasr en grafisch vormgever Gert Dooreman kunnen zich vinden in de oplossing voor het muurgedicht.

Renovatie én nieuwbouw

Het rechtergedeelte, het gedeelte aan de Lange Gasthuisstraat, wordt hersteld in zijn historische staat. Het linkergedeelte wordt een luchtige nieuwbouw waarbij het ritme van het te restaureren aanpalende pand wordt doorgetrokken. De open-huis-filosofie die typerend is voor AMS zal in het nieuwe pand ten volle tot uiting komen.

Oplossing in het vooruitzicht voor het bestaande muurgedicht

In overleg met schepen van cultuur van Stad Antwerpen, Caroline Bastiaens, is er ondertussen een overeenkomst voor de herwaardering van het muurgedicht “Een minimum”. Voormalig stadsdichter Ramsey Nasr en grafisch vormgever Gert Dooreman kunnen zich vinden in de nieuwe vormgeving waarbij leesbaarheid en proportionaliteit zeer belangrijk zijn. Het stadsgedicht zal, met respect voor de ritmiek en de huidige vorm, herleven binnen vier blinde vensters.

Ramsey Nasr komt stadsgedicht voordragen bij aanvang Mechelsepleinfeesten

Tijdens de officiële opening van de Mechelsepleinfeesten nu vrijdag 25 augustus om 16u00 zullen Schepen Caroline Bastiaens en Geert Vyncke, Managing Director AMS, in primeur dit nieuws aankondigen aan het publiek en de buurtbewoners. Bovendien komt Ramsey Nasr speciaal voor deze gelegenheid zijn muurgedicht ‘Een minimum’ en enkele andere gedichten live voordragen.

Street art kunstenaar Larsen Bervoets siert nieuwe gebouwen met tijdelijk werk

“Een nieuw en mooi wit gebouw is natuurlijk ook aantrekkelijk voor grafitti kunstenaars. In plaats van te wachten op illegale en ongewenste acties, hebben we in samenspraak met de stad ook een Antwerpse street art kunstenaar aan het werk gezet. De lege raampanelen, die het gebouw afschermen zolang de ramen er niet in zitten, werden opgevrolijkt door Larsen Bervoets”, stelt Geert Vyncke.
Op deze manier zullen het nieuwe huis van Antwerp Management School én de mooie gevel aan het Mechelseplein een prachtig decor vormen voor kunst in al zijn vormen.